Radio Problems - Harley Davidson Forums: Harley Davidson Motorcycle Forum
Harley-DavidsonForums.com is an independent enthusiast website owned and operated by VerticalScope Inc. Harley-DavidsonForums.com is not sponsored by or in any way affiliated with Harley-Davidson Inc.. The Harley Davidson names and logos are trademarks owned by Harley-Davidson Inc.

Go Back   Harley Davidson Forums: Harley Davidson Motorcycle Forum > Technical > Electrical

» Insurance
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2012, 06:53 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois
Posts: 205
Unhappy Radio Problems

I have a '07 Harley radio that i am not able to hear any sound through the speakers. When i turn on the radio, the screen comes on, volume control shows turning up and down and changing stations also but still have no sound at all. Is there something i can do or is this a "send in to get it fixed" deal? Are these radios repairable or is it time to look for another radio? Hopefully this radio can be repaired. Thanks for any of your help.
Gliderider is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 07:37 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Ardeum's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: KY
Posts: 140
Do you have a speaker switch that switches off the external speakers when using helmet intercom speakers? If so, maybe the switch is bad (or just has external speakers switched off, maybe???).
__________________
'09 Ultra Classic
Ardeum is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 08:33 PM   #3 (permalink)
Mississippi Cajun
 
kd5cqt's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ocean Springs,Mississippi
Posts: 5,458
Quote:
Originally Posted by Ardeum View Post
Do you have a speaker switch that switches off the external speakers when using helmet intercom speakers? If so, maybe the switch is bad (or just has external speakers switched off, maybe???).
That'd be my first guess.
__________________
USAF Veteran, PGR Member, Retired Old Fart! 2011 Electraglide Ultra Classic
kd5cqt is online now   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 08:49 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois
Posts: 205
I don't use a intercom helmet and i have the Classic, which doesn't have the speaker switch like the Ultra, located near the ignition. There isn't a speaker switch on the radio that i know of, is there?? Thank you for the feedback. My ears are open.
Gliderider is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:19 AM   #5 (permalink)
Retired citizen
 
SCHMIDTYS's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pt. Wash.,WI
Posts: 12,558
Do the radio diagnostic program . With the ignition off hold in any two buttons while turning the ignition on at the same time , that gets you into the radio diagnostics . That procedure is in your owners manual I believe .
__________________
Disclaimer : Don't believe anything I say unless you are absolutely sure that I know what I'm talking about .
SCHMIDTYS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:31 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois
Posts: 205
I just did the diagnostic and it gave me a "B2017 code" and said "FL Speaker Open". What is that telling me? Open connection inside the radio??
Gliderider is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:39 AM   #7 (permalink)
Retired citizen
 
SCHMIDTYS's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pt. Wash.,WI
Posts: 12,558
Left speaker is bad or the wire came off , FL is Front Left .
__________________
Disclaimer : Don't believe anything I say unless you are absolutely sure that I know what I'm talking about .
SCHMIDTYS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:41 AM   #8 (permalink)
Retired citizen
 
SCHMIDTYS's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pt. Wash.,WI
Posts: 12,558
Try bipping on the fairing with the palm of your hand to see if ya hear anything .
__________________
Disclaimer : Don't believe anything I say unless you are absolutely sure that I know what I'm talking about .
SCHMIDTYS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:52 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois
Posts: 205
I have a 08 ultra and a 07 classic. The 07 classic is the one with no sound. i plugged the 07 classic radio in the 08 ultra and there is no sound. I took the good radio out of the 08 ultra and tried it in the 07 classic and the radio and speakers work. Does that mean an open in the speaker circuit inside the radio itself? Just askn, i hope not.
Gliderider is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 07:56 AM   #10 (permalink)
Retired citizen
 
SCHMIDTYS's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pt. Wash.,WI
Posts: 12,558
Yup , sounds like an open speaker circuit inside the radio . Take the radio to the dealer , they'll send it in to the radio company for repairs . Comes back like brand new .
__________________
Disclaimer : Don't believe anything I say unless you are absolutely sure that I know what I'm talking about .
SCHMIDTYS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
This site is in no way affiliated with Harley-Davidson
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum