Harley Davidson Forums: Harley Davidson Motorcycle Forum

Harley Davidson Forums: Harley Davidson Motorcycle Forum (https://www.harley-davidsonforums.com/forums/)
-   Dyna General Discussions (https://www.harley-davidsonforums.com/forums/dyna-general-discussions/)
-   -   Harley Dyna Streetbob 2014 sputtering P1632 code (https://www.harley-davidsonforums.com/forums/dyna-general-discussions/365745-harley-dyna-streetbob-2014-sputtering-p1632-code.html)

harleyfreak89 08-06-2019 06:43 PM

Harley Dyna Streetbob 2014 sputtering P1632 code
 
1 Attachment(s)
Hi guys. Need some help here on some maybe cheap rectification before I get to Harley dealership which is quite far from the place I live. Only code it is giving is P1632 odometer learned up. I checked the obvious battery connections and looked for any loose wires but didn't find anything.

Speed sensors dirty or faulty? Ignition switch issue?

Anything that I can check easily without loosing pennies by sending to dealership as I need to tow the bike to avoid break down in middle of road.


Issue:
After a 2000km ride to different country, on the way back I have issues with the bike showing sign of loss of power. Thank god no issue while reaching destination And I manage to reach home safely. My speedo dropped to 0 but only for a moment and the bike started back up and speedo came back.

I knew something was but I manage to ride below 100km hr to reach home safely. Need to pull the clutch and rev to make sure the bike is up to speed.



Rectification attempt done myself:

1. I have New battery cables and Battery changed prior to the ride. Thinking maybe the battery is an issue I took the effort to reclaim a new battery from dealer thinking it was a battery issue. Changed it but issue still persists. Bike jerking and showing sign of stalling upon reving up the throttle and will die during at traffic lights or whenever I pull the clutch.


2. Changed my spark plugs and gave it a good service after the long ride.


After performing all rectification above, my dyna spitting and sputtering still persists . It's like every time it would sputter the bike was actually shutting off because the abs light would come on and the speedo would drop to 0 then catch back up.



Only code it is giving is P1632 odometer learned up.

I checked the obvious battery connections and looked for any loose wires but didn't find anything.




Sorry for the long post but any help would be great. Thanks.

MFXDB 08-09-2019 01:22 PM

Maybe this helps. There was a recall on ignition switches: https://www.autoblog.com/2014/08/03/...switch-recall/
Used to be a link on the HD site to check your vin so try looking for it.
I know you changed the battery cables but double check them, especially the ground to the starter.


All times are GMT -5. The time now is 08:42 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
This site is in no way affiliated with Harley-Davidson

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome