Harley Davidson Forums banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hi, have recently replaced stock cams with the S&S cam drive kit, original cam backplate & pump, S&S adjustable pushrod. It runs excellent but every now and then it blows oil out of the filter housing, especially if we go highway riding. Where have I gone wrong? And what would be the fix? In advance thanks!
 

·
Retired citizen
Joined
·
23,922 Posts
Hi, have recently replaced stock cams with the S&S cam drive kit, original cam backplate & pump, S&S adjustable pushrod. It runs excellent but every now and then it blows oil out of the filter housing, especially if we go highway riding. Where have I gone wrong? And what would be the fix? In advance thanks!
Those could be your problem.
How many miles on the engine ?
Did the lifters get replaced ?
 

·
Retired citizen
Joined
·
23,922 Posts
Yes, replaced lifters with the new ones from the S&S 510G Gear Drive Cams kit
So ... how many miles on your engine ???
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #7
Has been changed speedometer a couple of times, but a qualified guess would be just about 100 000 miles
 

·
Registered
Joined
·
5,100 Posts
The relief valve bleeds off pressure at the high end - shouldn't effect idle pressure. You might want to verify the pressure with a mechanical gauge.
 

·
2004 Ultra Classic
Joined
·
1,257 Posts
:popcorn
 

·
Just Ride
Joined
·
3,468 Posts
What about running a half a quart low like other threads suggest? Never said what a/c you're using.
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Too much oil can come out of the breathers in air filter housing
This is the problem 80% of the time .. I run mine at 1/2 between the Add and full Mark and never had this happen but seen it happen lots for some that insist on running theirs right dead full at all times ..
 
1 - 16 of 16 Posts
Top