Harley Davidson Forums banner

Czy ktoś ma HJC i31?

445 views 2 replies 2 participants last post by  MilsurpShooter  
#1 ·
Dzień dobry wszystkim, czy ktoś z was używał kasku HJC i31 3/4? Używam Jet II od kilku lat i absolutnie go uwielbiam, z opuszczanymi okularami przeciwsłonecznymi blokującymi wiatr przy prędkościach miejskich i osłoną twarzy na zimną pogodę lub prędkości autostradowe. Noszę okulary, więc z tego powodu lubię trzymać się kasków 3/4.

Kilka miesięcy temu wyszedłem z miejsca, w którym trzymam swój motocykl, zahaczyłem tyłem obecnego kasku o drewno pokładu powyżej, nie byłem wystarczająco nisko pochylony. Skręciłem kark i uszkodziłem kask. Udało mi się naprawić mechanizm okularów przeciwsłonecznych i otwór wentylacyjny za pomocą bardzo małej ilości kleju błyskawicznego i od tego czasu jest w porządku, nie do końca dobrze, ale nadal funkcjonalny.

Wczoraj byłem w mieście, wracałem do swojego motocykla i zatrzask na pasku podbródkowym puścił. Kask uderzył o beton dość mocno, nie ma już nadziei na jego uratowanie i nie jest już produkowany przez HJC, więc nie można dostać części zamiennych.

Zatem czas na nowy kask, może kupię i31 i po prostu zastanawiam się, czy ktoś inny go ma i jak mu się podoba. Kolejne ważne pytanie dotyczy przepływu powietrza, gdy jest na głowie i otwory wentylacyjne są otwarte, jeszcze nie znalazłem HJC, w którym mógłbym poczuć znaczący przepływ powietrza w upalny dzień. Ponadto, patrząc na zdjęcia, a nawet na dopasowanie mojego Jet II, wyglądają na nieco ciasne w okolicy policzków, więc mniejsze wkładki byłyby prawdopodobnie również na porządku dziennym.

Z góry dziękuję.