Harley Davidson Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
my nephew bought a 2004 ultra it quit running he took it to a mechanic he scanned it and changed the plugs he toid him that it needed a new map sensor we went by the Harley manual and replaced it still the same thing it fires and will kind of run by giving it some throttle but not very good the bike has also had a lot of electrical problems HELP
 

·
Kicking Rocks...
Joined
·
11,145 Posts
Check for loose broken injector wires... Does it have any type of aftermarket fuel adder?
 

·
Registered
Joined
·
707 Posts
Strange things happen when you have loose, dirty or damaged ground wires. Check and make sure your battery connections are clean and good and solid. Also check both ends of the ground cables.
 

·
Indecisive Member
Joined
·
292 Posts
I believe the new map sensor needs to be adjusted by a mechanic/stealership after it is installed. As far as the rest of the electrical problems check all your connections for corrosion, dirt, loose, chewed up wires, and anything else that doesn't seem right.
 

·
Retired citizen
Joined
·
24,536 Posts
A faulty MAP sensor will not cause the engine to not start.
Also I think the OP is gone already !
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
A faulty MAP sensor code can sometimes be thrown by a broken throttle butterfly blade. Take your air cleaner cover and filter off, open the throttle and carefully inspect the throttle shaft.
The symptoms would be hard starting and poor running/ response to throttle.
The sensor requires no adjustment on installation.
.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top