Harley Davidson Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
issues after dyno tune. ir temp gun readings. hot jugs switch.

one year ago I buy a new 13 road king cvo. stage one with screamin eagle super tuner pro. vance and hines Power Duals head pipes. super trap mufflers.
when new I had dealer install this stage one. never had an issue with the canned tune from the original dealer.

I go to another dealer for a dyno tune. now the bike at idle, shuts off a cylinder and runs rough (limp mode?). it happens on cool days driving around town with no traffic and no stop and go riding.
I use my ir temp gun and find the temp near the spark plug is 315 front, 265 rear. the front head pipe glows red. the rear runs about 50 degrees cooler.
I take it back to the dealer/dyno shop and they make adjustments.

after the dealer adjustment, the cylinder temps are reversed with the rear now running 40 to 50 degrees cooler than the front. 265 front and the rear cylinder saw 350 degrees just cruising around country roads. the bike went into limp mode again but with less frequency than before.

why the 50 degree difference between cylinders?
why did the front first run hotter, then after adjustments the rear now runs hotter?
whats going on?
best regards
 

·
Red and White
Joined
·
2,237 Posts
Well, the rear cylinder will always be hotter and that's expected but I don't think it's a 50 degree difference. And the fact that it's going into limp mode doesn't sound good. If your pipes are glowing then you are lean I would think. I would take it to an indy shop and stop going to the dealer. Especially if the dealer won't cover you under warranty. Seems like they have screwed your tune and computer all up.


-Rohan
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #3
I would take it to an indy shop and stop going to the dealer. Especially if the dealer won't cover you under warranty. Seems like they have screwed your tune and computer all up.


-Rohan
what is an indy shop?
 

·
Just Ride
Joined
·
3,255 Posts
Independent. Not Harley
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5
UPDATE
Yesterday i rode on interstate 84 and 87 at a constant 65 mph. after about 40 minutes i stopped and took ir temp readings. front cylinder was 265, back cylinder was 315. 315 is too high for a day where i needed a jacket and riding a constant 65 mph..
i began to drive again and hit stop and go trafic, after 5 minutes it goes into limp mode. i pull over and get temp readings of front 315 and rear 370 degrees after only 5 minutes of stop and go. this bike now borders on unusable.
 

·
Wayward Son
Joined
·
23,315 Posts
UPDATE
Yesterday i rode on interstate 84 and 87 at a constant 65 mph. after about 40 minutes i stopped and took ir temp readings. front cylinder was 265, back cylinder was 315. 315 is too high for a day where i needed a jacket and riding a constant 65 mph..
i began to drive again and hit stop and go trafic, after 5 minutes it goes into limp mode. i pull over and get temp readings of front 315 and rear 370 degrees after only 5 minutes of stop and go. this bike now borders on unusable.
Sounds like the guy who did your Dyno screwed the pooch on the tune.
Don`t blame the bike.
 

·
Registered
Joined
·
236 Posts
I would go back to the first shop and have it re maped to last config.
Sounds like second Dealer tuned the map to lean or killed a O2 sensor does the bike throw any codes?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top