Wyjaśnijcie nam coś:
Tytuł tego wątku to Brak zasilania pompy paliwa.
Jak ustaliłeś, że nie ma zasilania pompy paliwa?
Ok, wierzę, że przeszedłem przez to w innym komentarzu tutaj. Ale zaczynamy.
Pracuję nad tym od około 15 miesięcy. Miałem przebitą oponę, skończyło się na kilku bliznach na sakwach. Zdecydowałem się na kilka ulepszeń, czekając 3 miesiące na opony w zeszłym roku. Całkowicie usunąłem każdy kawałek plastikowej i metalowej karoserii z motocykla, oszlifowałem go, naprawiłem wgniecenia, wgniecenia i zadrapania, pomalowałem wszystko na nowo. Zmieniłem kolektory OEM na zestaw V&H Bagger Duals i Cobra Neighbor Haters.
Teraz, w trakcie rozbierania, wyjąłem szybkozłącze ze zbiornika bez wcześniejszego odłączenia przewodu paliwowego od pompy. Wiem, zły pomysł, nie zdałem sobie z tego sprawy w tamtym czasie.
Wymieniłem uszkodzony przewód, włożyłem urządzenie z powrotem do zbiornika po pomalowaniu.
Założyłem zbiornik, oba błotniki, wewnętrzną owiewkę i większość tyłu. Pomyślałem, że uruchomię motocykl, zanim zajdę za daleko, aby upewnić się, że niczego nie pominąłem.
Akumulator był rozładowany. Próbowałem ładowarki przez noc, nie działało. Więc użyłem standardowej ładowarki samochodowej na wolnym ładowaniu.
Po kilku godzinach motocykl odpalił od razu. Żadnego problemu.
Wyłączyłem wszystko, zakończyłem dzień. W następny weekend wracam do tego. Akumulator jest rozładowany. Ok, założyłem ładowarkę na wolne ładowanie. Po kilku godzinach zauważyłem, że akumulator się nagrzewa, podobnie jak ECM. Na wypadek, gdybym uszkodził ECM, zamówiłem ThrunderMax Tunner/ECM i zainstalowałem go, ale uzyskałem te same wyniki nawet po załadowaniu podstawowej mapy. Odłączyłem, poszedłem i dostałem akumulator.
Teraz motocykl kręci się bez problemu, ale nie odpala. Próbowałem eteru, motocykl pracuje, ale gaśnie, gdy przestajesz go wlewać.
Zacząłem sprawdzać świece zapłonowe pod kątem zasilania, nie znalazłem go przy połączeniu pod deską rozdzielczą ani przy połączeniu w pobliżu ECM. Sprawdziłem wiązkę deski rozdzielczej, wydaje się w porządku.
To mniej więcej czas, kiedy dowiedziałem się, że istnieje nie tylko przekaźnik P&A, ale także bezpiecznik. Przepalił się. Wymieniłem go, przepalił się natychmiast po włączeniu wyłącznika zapłonu z włączonym zapłonem. Zgodnie z sugestią kogoś, wyciągnąłem przekaźnik i bezpiecznik się nie przepala.
Podłączyłem zworę między akumulatorem a czerwonym przewodem, ale chociaż motocykl odpala na eterze, nie pracuje sam. Ten sam wynik z białym/pomarańczowym przewodem. To z wyjętym przekaźnikiem.
Poluzowałem zespół nadawczy/pompy paliwa, aby móc go wizualnie zobaczyć i nie widzę niczego odłączonego, ale jeszcze go całkowicie nie wyciągnąłem ze zbiornika.
Obecnie szukam filmu lub innego odniesienia na temat tego, jak wyjąć tę pompę, abym mógł ją sprawdzić poza zbiornikiem.
Nie jestem mechanikiem, ale wykonuję przyzwoitą robotę, jeśli mogę znaleźć potrzebne informacje. Pracuję nad wszystkim, od podkaszarek do ciężarówek klasy 8, odkąd miałem około 8 lat.