Harley Davidson Forums banner

Czym czyścić olej z roweru?

14K views 21 replies 18 participants last post by  DaveyFB  
#1 ·
Potrzebuję sugestii, czego używasz najlepiej do czyszczenia oleju z roweru i ramy. Mam wyciek, chcę to wszystko wyczyścić.

#2 ·
Używam tego po wymianie filtra i dostaniu oleju na ramę i chłodnicę oleju.

#15 ·
S100 działa dobrze... spryskaj i zmyj... olej i wszystko.
S100 kupuję w galonowych pojemnikach i używam mniejszej butelki z rozpylaczem S100 do nakładania. Kupiłem trochę dziwnego smaru litowego, który mechanik nałożył na łańcuch mojego Choppera w 2005 roku, złapałem deszcz w Daytona i mieszanka zamieniła się w tę matową, białą maź... wypróbowałem wszystkie moje standardowe środki czyszczące, ponieważ było to na polerowanym aluminiowym wahaczu.

Bliska panika, poszedłem do biura kempingu, wziąłem książkę telefoniczną i wybrałem numer do małego sklepu w mieście na północ od Daytona i wyjaśniłem, co się stało. FACET mówi: "Koniec panikowania, tego potrzebujesz!" Podaje mi butelkę i poszedłem do najbliższej myjni samochodowej na ćwierć dolara... BINGO.

NIE nakładaj S100 na barwione skórzane sakwy, z czasem usunie farbę (Purple Bike). Jeśli używasz na torbach, aby usunąć brud z drogi. Zdejmuję torby, dużo odkręcam, a potem spryskuję to za nimi.

Byłem sprzedany. Mam nadzieję, że nigdy nie przestaną tego sprzedawać, ale zostało mi pół dużego pojemnika.

Miłej zabawy! Erika :kiss

#9 ·
Niesamowity środek czyszczący Orange z Dollar Tree. Butelka z rozpylaczem i uzupełnienie 1/2 galona. Działa na tłuszcz, olej, brud i jest lepszy niż Westleys na oponach z białymi ścianami.
Westleys zmieniło swoją formułę kilka lat temu. Używałem tego przez wiele lat - nie mam białych ścian, ale sprawiał, że moje czarne opony były naprawdę czyste i wyglądały jak nowe. Ale nowa formuła pozostawiła brązowy osad na wszystkich moich czarnych oponach. Zajęło prawie wieczność używanie mydeł, gąbek SOS itp., aby wyczyścić brązowy nalot.

#10 ·
Nie używam niczego, czego nie użyłbym na twarzy. Próbowałem S100, które działało dobrze, ale jeśli pozwolisz mu wyschnąć, masz problemy i nie lubię tego ryzyka. Używam bezwodnego mycia Chemical Guys.
Używam S100 na moim motocyklu, również na mojej kosiarce do trawy oraz na kołach i oponach mojego Tahoe, a instrukcje w kółko ostrzegają, aby natychmiast spłukać i nie dopuścić do wyschnięcia.

#20 ·
1 część Simple Green rozcieńczona 10 częściami wody. Jeśli jest gęsty, brudny, mulisty olej, spryskaj go preparatem WD-40 lub sprayem silikonowym (3 dolary za puszkę z Home Depot lub Lowe's), aż pozostanie tylko "czysta" warstwa WD-40, a następnie spryskaj i wytrzyj rozcieńczonym roztworem Simple Green. Tani, nietoksyczny, nie powodujący korozji.