Harley Davidson Forums banner
21 - 40 of 51 Posts
Tak, proszę bardzo. Jak powiedziano, wystarczy skopiować plik na dysk USB, a następnie umieścić go na rowerze. Upewnij się, że prawidłowo wysunąłeś dysk USB z komputera, aby uniknąć innych problemów.

Discussion starter · #22 ·
Zatem wykorzystana przestrzeń na USB, jeśli żadne pliki się nie wyświetlają, to przestrzeń przydzielona na formatowanie dysku. Nie powinieneś ponownie pobierać oprogramowania, powinno być na Twoim komputerze. Kiedy przenoszę pliki na komputerze na USB, zwykle mam otwarte dwa małe okna obok siebie, aby widzieć plik na USB, który chcę przenieść, a następnie mam otwartą lokalizację docelową (USB), aby móc przeciągnąć i upuścić plik, który chcę, i nie musieć przełączać się między panelami okien. (prawdopodobnie zdanie wielokrotnie złożone i mam nadzieję, że ma sens)
Po zobaczeniu pliku na USB, powinieneś móc odłączyć USB i podłączyć je do roweru, co powinno uruchomić aktualizację po ustawieniu roweru na Acc.
Jeśli plik upuszcza .ISO po stronie USB, to dla mnie zagadka. Kiedy sprawdzałem mój USB pod kątem pliku, którego użyłem, był oznaczony jako swdl.iso.
Ok, przechodzę ponownie przez proces, każdy krok ze zrzutami ekranu. Po otwarciu pobierania kliknąłem na nie i otrzymuję to..
Image

Następnie klikam „Wyodrębnij wszystko” i otrzymuję to..
Image
Image

A następnie klikam „Wyodrębnij” na dole i otrzymuję..

Image
Image

Więc klikam „Przenieś do” i wybieram pulpit..
2. ikona w dół po lewej stronie..
Image
Image
Image
Image

Włożyłem pendrive i widzę w lewym dolnym rogu ekranu dysk USB..
Image
Image
Image
Image
Image

Przeciągnąłem pobrane oprogramowanie załącznika na dysk USB, który właśnie się pojawił..
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A następnie po załadowaniu pokazuje to..
Image
Image
Image
Image
Image

Kliknij dwukrotnie i..
Image
Image
Image
Image

Widzisz! Brak iso na końcu nazwy pliku. Wtf!
Który krok zepsułem?
Dzięki za pomoc!

Otwórz plik w folderze na pulpicie. Powinien zawierać plik ISO aktualizacji, przenieś tylko plik ISO na USB, rower nie może otworzyć folderu z plikiem ISO. Te rowery są tylko takie mądre.

Discussion starter · #24 ·
na pliku folderu na pulpicie, otwórz ten plik. Powinien on zawierać plik ISO aktualizacji, przenieś tylko plik ISO na USB, motocykl nie może otworzyć folderu z plikiem ISO. Te motocykle są tylko takie mądre.
To jest problem. Na pulpicie, kiedy klikam "otwórz", dostaję tylko to..
Image

Widzisz? Brak wyświetlania iso. Nawet dwukrotne kliknięcie nie daje iso.

Oto dwa pliki, jeden to proces, zapomniałem, że to mam. Drugi to zrzut ekranu ze strony aktualizacji oprogramowania. Jestem pewien, że stamtąd pobierasz swój plik. Nie jestem pewien, dlaczego w twoim rozpakowanym pliku nie widzimy rozszerzenia pliku (.ISO).

Attachments

I żeby było jasne (dla mnie): kiedy umieszczasz plik na USB i w rowerze, nic się nie dzieje? Pewnego dnia wspomniałeś o podłączeniu telefonu do roweru, aby upewnić się, że kabel USB działa, nie pamiętam, czy to zrobiłeś, czy nie. Ale jeśli zareagował na telefon, to kabel USB powinien działać.

Discussion starter · #27 ·
Dzięki szefie 191.
Instrukcje, które zamieściłeś, mówią tylko, aby przenieść pobrany plik na pendrive. Niezbyt pomocne. Przeczytałem to samo w instrukcjach na stronie Harley.
Tak, jest zasilanie w kablu. Pamiętaj, że moim problemem jest to, że nie widzę iso w nazwie pliku. Nie wiem, dlaczego tego nie widzę. Myślałem, że z moimi obszernymi zdjęciami każdego kroku byłoby to oczywiste dla kogoś, kto zna się na tych technicznych rzeczach. Nic nie wiem.
Myślę, że wpadnę do dealera z pendrivem i zapytam, czy mogą pobrać plik.
Dziękuję za miłą próbę!

Jeśli na pliku na komputerze klikniesz prawym przyciskiem myszy, czy pojawi się opcja otwarcia pliku obrazu dysku? Szukałem w Google plików ISO i są to obrazy dysków, ale być może musimy zagłębić się o jeden krok dalej po rozpakowaniu i otworzyć plik obrazu dysku, aby zlokalizować ISO. Osobiście zrobiłbym to wszystko na USB, nie jestem pewien, czy można uszkodzić komputer, ale na wszelki wypadek. To chyba ostatnia rzecz, o której mogę pomyśleć, ale może również rozwiązać przyczynę, dla której nie mogłem zaktualizować mojej aktualizacji nawigacji: Punkty POI i dealerzy.

Discussion starter · #29 ·
Jeśli na pliku na komputerze klikniesz prawym przyciskiem myszy, czy pojawi się opcja otwarcia pliku obrazu dysku? Szukałem w Google plików ISO i są to obrazy dysków, ale być może musimy zagłębić się o jeden krok dalej po rozpakowaniu. i otworzyć plik obrazu dysku, aby zlokalizować ISO.
Osobiście zrobiłbym to wszystko na USB, nie jestem pewien, czy możesz uszkodzić komputer, ale na wszelki wypadek. To chyba ostatnia rzecz, o której mogę pomyśleć, ale może również rozwiązać przyczynę, dla której nie mogłem zaktualizować punktów POI i dealerów.
Nie, ta opcja się nie wyświetla.
Zamieszczę wyniki od dealera co do wtf!
Jeszcze raz dzięki!

Spróbuj dodać rozszerzenie .iso na końcu. Zapisywałem pliki w przeszłości i musiałem dodać rozszerzenie na końcu z jakiegoś głupiego powodu. Używałem plików .ISO do ładowania systemów operacyjnych na serwerach, jeśli nie widziałem tam rozszerzenia, to nie działało. Dodałem rozszerzenie i wtedy działało. Aby dodać rozszerzenie, kliknij prawym przyciskiem myszy na plik i przejdź do opcji Zmień nazwę, przejdź na koniec nazwy pliku (nie usuwaj żadnej części nazwy, tak jak jest) i wpisz .iso, a następnie kliknij poza plikiem, powinien teraz wyświetlać .iso jako część nazwy/typu pliku. Może się zdarzyć, że Twój komputer rozpoznaje go jako .iso, ale rower nie.

Discussion starter · #31 ·
Spróbuj dodać rozszerzenie .iso na końcu. Zapisywałem pliki w przeszłości i musiałem dodać rozszerzenie na końcu z jakiegoś głupiego powodu. Używałem plików .ISO do ładowania systemów operacyjnych na serwerach, jeśli nie widziałem tam rozszerzenia, to nie działało. Dodałem rozszerzenie i wtedy działało. Aby dodać rozszerzenie, kliknij prawym przyciskiem myszy na plik i przejdź do opcji Zmień nazwę, przejdź na koniec nazwy pliku (nie usuwaj żadnej części nazwy, tak jak jest) i wpisz .iso, a następnie kliknij poza plikiem, powinien teraz pokazywać .iso jako część nazwy/typu pliku. Może być tak, że twój komputer rozpoznaje to jako .iso, ale motocykl nie.
Mój komputer nie pokazuje iso. Nigdzie. Właśnie wróciłem od dealera i nie mogą pomóc. Weszliśmy na komputer i wszystko, co on zrobił, ja też zrobiłem. Z wyjątkiem raz wyodrębnionego, dwukrotnie klikniętego i pojawiło się 5 plików. Żaden nie miał iso. Powiedział, żeby po prostu przeciągnąć 1 na pendrive. Zrobił to, poszedł do motocykla i nic. Próbowałem tego z swdl i nic. Pozostałe 3 mogę spróbować, ale bez iso mam małe zaufanie. Na YouTube gość pokazał plik, gdy został po raz pierwszy pobrany, wygląda jak mój, a potem powiedział "rozpakowujesz ten zip" i pokazał 1 plik z iso! Przez rozpakowanie założyłem podwójne kliknięcie? Nadal brak iso. Właśnie zmieniłem nazwę i wysłałem na pendrive. Wygląda to tak..
Image

OP musi zmienić ustawienia na swoim komputerze, jeśli chce zobaczyć rozszerzenia plików. Domyślnie są one wyłączone. Plik obrazu dysku to plik ISO. Ale aby mieć absolutną pewność, włącz ustawienia rozszerzeń plików. Oto jak to zrobić:

1. Otwórz eksplorator plików.
2. Na samym górze będą 4 zakładki, wybierz tę po prawej stronie z napisem „Widok”.
3. W panelu pod tymi zakładkami znajdziesz pole wyboru z napisem „Rozszerzenia nazw plików”. Zaznacz pole.
4. Gotowe.

Discussion starter · #33 ·
OP musi zmienić ustawienia na swoim komputerze, jeśli chce zobaczyć rozszerzenia plików. Domyślnie są one wyłączone. Plik obrazu dysku to plik ISO. Ale aby mieć absolutną pewność, włącz ustawienia rozszerzeń plików. Oto jak to zrobić:

1. Otwórz eksplorator plików.
2. Na samym górze będą 4 zakładki, wybierz tę po prawej stronie, która mówi Widok.
3. W panelu pod tymi zakładkami znajdziesz pole do zaznaczenia, które mówi 'Rozszerzenia nazw plików'. Zaznacz pole.
4. Gotowe.
Mój ekran może wyglądać inaczej niż Twój, ale pokazuje zaznaczone "ukryj rozszerzenia znanych typów plików". Odznaczyć to?
A także u góry pokazuje zaznaczone "nie pokazuj ukrytych plików, folderów i dysków". Odznaczyć to i wybrać "pokaż ukryte pliki, foldery i dyski"?
Poczekam na Twoją odpowiedź, żeby niczego nie zepsuć.
Dzięki!!
Wygląda na to, że to rozwiązanie! 🙏🙏

Image

Discussion starter · #34 ·
To zadziałało!!! Dziękuję rj64! I wszystkim innym, którzy próbowali pomóc. Rozwiązaniem były ustawienia komputera, o których dealer Harley'a nie wiedział! Żałosne! Wszyscy, którzy mogą przyjechać do Tucson, dostaną ode mnie 2 piwa!!

Cieszę się, że działa! Przepraszam za ustawienia, korzystam z systemu Windows 10 i powinienem był zapytać, jakiego systemu operacyjnego używasz.

Zostań bardziej obeznany z komputerami. Są one teraz częścią naszego życia i musimy wiedzieć przynajmniej tyle, żeby sobie radzić. To naprawdę wszystko, co robię i potrafię zbudować komputer, zaprogramować go i tak dalej. To naprawdę bardzo proste.

Discussion starter · #38 ·
Zdobądź więcej wiedzy o komputerach. Są one teraz częścią naszego życia i musimy wiedzieć przynajmniej tyle, żeby sobie poradzić. To naprawdę wszystko, co robię i potrafię zbudować jeden i zaprogramować go i tak dalej. To naprawdę bardzo proste.
Nie, dziękuję. Lol Lubię z nich korzystać, tak jak z mojego roweru, ale nie interesuje mnie, jak działają.
To moim zdaniem wina Harleya, że nie stwierdził, że należy upewnić się, że rozszerzenia nie są ukryte! Żaden film na YouTube dotyczący instalacji aktualizacji tego nie pokazał. Po pobraniu i rozpakowaniu wszystkie pokazywały iso. Najwyraźniej wszystkie ich komputery miały poprawne ustawienia.

Uruchamiając komputer Mac, nigdy bym nie pomyślał o rozszerzeniu pliku na komputerach z systemem Windows, komputer domowy mojej żony to Windows, teraz myślę, że lepiej to sprawdzić na wszelki wypadek....
Cieszę się, że udało się to naprawić i zaktualizować.

Discussion starter · #40 ·
Uruchamiając komputer Mac, nigdy bym nie pomyślał o rozszerzeniu pliku na komputerach z systemem Windows, komputer domowy mojej żony to Windows, teraz myślę, że lepiej to sprawdzić na wszelki wypadek....
Cieszę się, że udało Ci się to naprawić i zaktualizować.
Dziękuję. Najwyraźniej ustawienia dealera na komputerze były domyślne, tak jak moje, aby ukryć rozszerzenia. Zastanawiam się, ilu innych po prostu rzuciło aktualizację z frustracji.

21 - 40 of 51 Posts